Koh tao

0 Comments

sukelluksen täydellinen opas päivitetty: 2.2.2020 | 2. helmikuuta 2020

Tämä on Alexandra Baackesin vierasviesti, Alexin Wanderlandin takana oleva legenda. Hän on myös PADI Divemaster ja Koh Taon kansalainen. Koh Tao on suosittu kohde sukeltajille ja yksi suurimmista paikoista, joita ihmiset oppivat maailmassa! Tässä oppaassa Alex antaa sinulle sisäpiirikappaleen sukelluskouluista, hinnoista ja parhaista alueista meren elämää tarkistamaan Koh Taossa.

Thaimaan matkustajat haluavat merkitä kohteitaan siististi. Complex Island Paradises keitetään yhteen tai kahteen perussanaan tai assosiaatioon: Koh Phi Phi? Ranta. Koh Phangan? Täysikuujuhlat. Koh Tao? Sukellus.

Jotkut heistä ovat melko hyvin ansaittuja.

Loppujen lopuksi Koh Tao on yksi maailman parhaimmista kohteista, kun se liittyy vuosittain annettujen sukellussertifikaattien lukumäärään – itse asiassa se on toinen vain Cairnsille, Australialle. Matkustajat parveilevat Kaakkois -Aasian yli ottaakseen ensimmäiset hengityksensä vedenalaisiksi koralliriutoilla, jotka reunustavat tällä paratiisisaarella. On perusteellista nähdä miksi: Kurssit ovat maailman taloudellisimpia, opetusstandardit ovat korkeat, olosuhteet ovat helppoja, sukelluspaikat ovat runsaasti ja se on hauska paikka purkaa päivän alla olevan päivän jälkeen.

On helppo olla hukkua suunnitellessaan matkaa Koh Taoon – saarella on paljon yli 70 sukelluskoulua! – Joten pieni tutkimus menee pitkälle, kun se liittyy niin suureen aikasi ja matkabudjettisi investointiin.

Padi tai SSI?

Maailman ympäri maailmaa on paljon yli 50 sukelluskoulutusjärjestelmää, mutta Koh Taossa valinta yleensä laskee kahteen: Dive -ohjaajien (PADI) tai Scuba Schools International (SSI) ammattimainen yhdistys. Jokainen organisaatio kehittää omat opetusmateriaalinsa; kirjoittaa omat standardit, jotka perustuvat sateenvarjojärjestön, World Recreational Scuba Training Councilin (WRSTC) asettamiin standardiin; ja palkitsee omat sertifikaatit.

Riippumatta siitä, minkä sertifiointikortin kävelet, käytät samoja laitteita, näet samat kalat ja pystyt sukeltamaan samoihin kohteisiin. Sertifikaatit ovat vaihdettavia ja tunnustettuja maailmanlaajuisesti. Kurssin laadun tärkeimmät näkökohdat ovat sukelluskoulusi ja sukellusohjaajasi. Mutta virastojen välillä on pieniä eroja.

Padi
Padi on maailman johtava sukelluskoulutusorganisaatio. Jos löydät mukavuutta numeroita, niin niin
Tämä virasto, jolla on lähes miljoona sertifikaattia vuodessa, saattaa olla vain sinulle! Suurin hyöty sukelluksesta PADI: n kanssa on ammattitasolla. Ohjaajille ja jakajille Padi toimittaa eniten työllistymismahdollisuuksia, ja PADI-ohjaajat voivat työskennellä itsenäisesti (kun taas SSI-ohjaajan on näytettävä SSI: n rekisteröidyn kaupan kautta). Joten jos sinulla on unelmia oleskelusta Thaimaassa näyttääksesi retkeilijöiden massot ja haluat olla omistautunut yhdelle virastolle, Padi on vahva toimisto suojaamaan vetoja.

SSI
Kun SSI on vain pieni osa sukellusteollisuudesta, SSI on räjähtänyt hallitsemaan Koh Taon markkinaosuutta kokonaisuudessaan. Kaikki kurssityöt tehdään ilmaisen sovelluksen ja/tai verkossa, mikä tekee siitä vihreän valinnan (vaikka PADI: lla on digitaalisia tuotteita myös monille kursseille).

Millainen kurssi on?

Avoimen veden kurssi on ensimmäinen sertifikaatti, jonka suoritat sukeltajana. Paljon sukeltajia tulee Koh Taoon täydentämään avovesiä sertifiointiaan, ja jotkut saavat koukun ja pysyvät, kunnes he ovat itse ohjaajia. Mutta ole varovainen “nolla sankariin” -paketteihin, jotka sisältävät täyden valikoiman kursseja ensimmäisestä vedenalaisesta hengityksestä Scuba Diver -kouluttajan pääaineeseen – ota se askel kerrallaan.

(Vaikka puolipäivän kokemuksia, nimeltään “Discover Scuba Diving” tai “Kokeile sukellusta”, on saatavana, ne eivät aiheuta minkäänlaista sertifikaattia ja on todella otettava huomioon vain, jos olet (a) uskomattoman kiinnitetty aika tai (b ) Erityisesti ei ole varma, onko sukellus sinulle. Muuten sukella vain kirjaimellisesti avoimeen veteen!)

Normaali avoveden sukelluskurssi on suoritettu kolmesta neljään päivään. Siellä on videoita, jotka on katsottava, kirja luvut, testit, jotka on tehtävä, ja tietysti sukelluspaikat tutkittavaksi! Se saattaa kuulostaa pelottavalta, mutta kurssi on luotu 10 nuorille opiskelijoille – tutkijoiden ei pitäisi pelotella sinua.

Tässä on karkea ääriviiva siitä, miltä kurssisi näyttää:

Päivä 1: Suuntaus, paperityöt ja videot.

Päivä 2: Aamu luokkahuoneessa oppia perustiedot, laitteet ja kehon sukelluksen vaikutukset. An afternoon spent in the pool or at shallow dive sites working on skills such as regulator recovery and mask removal, among others.

Day 3: A morning in the classroom finishing knowledge reviews and taking some quizzes. In the afternoon, the fun really begins with open-water dives 1 and 2, which will stay shallow and low-key. Some skills will be practiced during the dives.

Day 4: You’ll go out on a morning boat and complete open-water dives 3 and 4, where you’ll get to go a bSe syvemmälle ja tutkia. Iltapäivällä suoritat loppukokeen. Onnittelut – teit sen!

Valmistuttuaan saat sertifiointikortin, jonka avulla voit sukeltaa kaikkialle maailmaan 18 metrin syvyyteen. Aika aloittaa unelma edistyneestä avoimesta vedestä!

Ja avoimen veden kurssi on vasta alku! Koh Tao on todellinen mekka sukelluskoulutukselle: Voit suorittaa kursseja vapauttamis- ja teknisen sukelluksen sekä erikoissubakurssien kursseista kaikesta valokuvauksesta säilyttämiseen ja sen ulkopuolelle – sekä jatkuvien ja ammatillisten kurssien pelaaminen ohjaajakouluttajalle!

Minkä koulun on valittava?

Koh Tao Ainia ei kutsuta Mekkaa sukellusta turhaan: Tätä 13 neliömetrin päässä on lähes 70 sukelluskoulua! Tämä päätös on suurin, kun se liittyy sukelluskurasi laadun selvittämiseen. Suurimmaksi osaksi koulut jakautuvat muutamiin luokkiin:

Suuret koulut: Kellot, iso sininen, kristalli
Nämä koulut ovat massiivisia Scuba -voimalaitoksen lomakohteita, jotka voivat murskata satoja avovesien sukeltajia viikossa, ja ohjaajat ovat melkein jokaisessa kuviteltavissa olevassa kielessä. Ne ovat ihanteellisia jollekin, joka on varma siitä, että hän menee veden alle (ts. Ei tarvitse ylimääräistä yksilöllistä huomiota) ja haluaa saada paljon ystäviä ja tavata ihmisiä suuressa ryhmäympäristössä. Nämä ryhmät voivat kuitenkin olla hieman suuria mukavuuksien vuoksi.

Keskikokoiset koulut: Master sukeltajat, Sairee-mökki
Keskikokoisissa sukelluskouluissa on yleensä paras molemmista maailmoista. Heillä on valikoima ohjaajia ja ryhmiä, jotka ovat riittävän suuria ystävien saamiseksi, mutta he eivät ole yhtä alttiita ylikuormitukselle tai kiirehtiä kurssin läpi.

Pienet koulut: Hydronautit, Ocean Sound
Nämä koulut ovat hienoja mukauttamaan erityistarpeita tai keskittymään tiettyyn erikoisuuteen. Ylimääräinen huomio ohjaajien kanssa on ratkaisevan tärkeää niille, jotka ovat epävarmoja vedenalaisesta suuntautumisesta tai haluavat vain pilata huomiota ja oppia paljon keskittyneemmällä ympäristössä. Nämä koulut vuokraavat kuitenkin venetilaa ja uima -altaasta muilta sukelluskouluilta sen sijaan, että heillä olisi omia tilojaan.

Kun valitset koulua ja ohjaajaa, harkitse näitä tekijöitä:

Onko siinä ohjaaja, joka puhuu kieltäsi? Koh Taossa on paljon erikoiskieliin keskittyviä sukelluskouluja: espanjaksi Pura Vida tai La Bambona; Isla Tortuga -sukeltajat tai Alvaro -sukellus; Ranskan, ranskalaisen suudelman sukeltajille; Suomelle, Koh Tao -sukeltajille.

Tapahtuuko suljetut sukellukset meressä vai uima -altaassa?

Kuinka paljon opiskelijoita on ryhmässä?

Mihin aikaan he lähtevät aamulla? Ne innokkaat majavat, jotka haluavat olla ensimmäinen sukelluspaikalla, eivät ehkä halua olla ajoissa New Way’s 6am -lähtöä varten, kun taas Night Owls saattaa pitää Banin tai Sairee -mökin paljon enemmän potkimista sukellusaikoista.

Onko laitteet ajan tasalla ja kooltaan? Koh Taon kouluilla on hyvä ennätys laitevalikoimasta ja kunnossapidosta, mutta se ei koskaan satuta kysyä.

Onko sinulla oma sukellustietokone koko kurssin ajan? Tuleeko lisämaksu?

Kuinka pätevä ohjaaja on? Jotkut opiskelijat voivat arvostaa uuden ohjaajan innostusta ja ajantasaista koulutusta, kun taas toiset saattavat löytää mukavuutta opettajalta, jolla on paljon pätevyyttä ja vuosien kokemuksia.

Pidätkö ohjaajasta?

Suunnitteletko matkaa Kaakkois -Aasiaan?

Hanki kaikki parhaat Kaakkois -Aasian matkaideoita sekä ilmainen suunnittelutyökalupakki, joka sisältää seuraavat postilaatikkoosi lähetetyt oppaat:

61 Savvy -matkavinkkejä

Suosikkiyritykseni käytettäväksi

17 askelta matkan suunnitteluun

Ehdotettu pakkausluetteloni

Kuinka saada ilmaisia ​​lentoja

Lähetä minulle vinkkini!

Kuinka paljon se maksaa?

Koh Taon avoimen veden kurssit maksoivat 11 000 bahtia (noin 350 dollaria USD) ilman majoitusta. (Kerran melkein jokainen saaren sukelluskoulu niputti majoitusta kursseillaan, mutta siitä on tulossa paljon enemmän ja harvemmin suurimpien sukelluslomakeskusten ulkopuolella. Jos majoitus on mukana, se on hyvin perusfani -huone – tai voit päivittää mukavammalle alennuksella.)

Vaikka se on vähemmän yleistä nykyään, monet koulut saavat videograafin tulevat sukellukset 3 ja 4 ja tekevät päivästäsi 10-20 minuutin musiikkivideo-tyylisen nauhoituksen. Yöllä luokka kokoontuu nauttimaan siitä. Videoyrityksestä riippuen he voivat veloittaa sinulta kiinteän hinnan kopiosta tai perustaa sen, kuinka paljon kopioita myydään – joten voit ottaa yhden kodin missä tahansa 1 000 – 3000 bahtia (32–97 dollaria). Jotkut koulut ovat siirtyneet sen sijaan still -valokuvien toimittamiseen, jonka voit ostaa osana pakettia – odottaa maksavan noin 300 bahtia (10 dollaria) yhdestä valokuvasta tai 1 000 dollaria (32 dollaria) useista joukosta.

Vaikka se ei ole viraston standardi, paljon of schools have a policy that students can’t bring their own cameras out on open Water Courses, so don’t freak if you aren’t allowed to bring your GoPro — they aren’t trying to bully you into getting a video or photo paketti; they are trying to keep you safe, keep you focused, and avoid damage to reefs and marine life until buoyancy is mastered.

For divers who have already completed their open Water course, fun dives cost around 700–1,000 baht ($23–32 USD) each, depending on how lots of dives you’ll do and if you have your own equipment. Those with time and money constraints will want to make it a priority to visit at least one of Koh Tao’s premier dive sites.

What are the Can’t-Miss Dive Sites?

If you’re a brand new diver doing your open Water course on Koh Tao, quite frankly, it doesn’t matter where you go — you’re going to love it! You’ll be so focused on your skills and the magic of breathing underwater for the first time, you won’t really notice the differences between different dive sites yet anyway.

Twins
Twins is a very common training dive site used for dives 1 or 2 of the open Water course. twins sits just off the coast of Koh Nang Yuan and is best for new divers, thanks to its shallow depth. A highlight here is the family of rare saddleback clownfish inside an anemone that you can’t miss — there’s a ring of rocks around it!

White Rock
White rock is another one of the most frequently checked out dive sites on Koh Tao, frequently for dive 4 of the open Water course. It’s an massive dive site, supplying a large sampling of Koh Tao’s marine life — including the odd sea turtle who lumbers through. read a lot more about diving White rock here.

Southwest
Southwest is a collection of pinnacles carpeted in soft coral anemone and
the pink anemonefish that accompany them. This is a great site for spotting barracuda and gigantic groupers. It’s located 13km southwest of Koh Tao and is nearly always checked out on the morning boats. With pinnacle depths from 6m to 27m, it’s best for any individual from open Water certified and up. (Feeling adventurous? There’s a secret pinnacle here as well.) read a lot more about diving Southwest here.

Shark Island
Shark Island is so named for its resemblance to a dorsal fin, rather than an abundance of certain toothy fish. The north side is best known for its diversity of coral, while the south side has special soft corals you won’t see elsewhere on Koh Tao. The rocky outcrop is located southeast of Koh Tao and is a less frequently checked out site due to both its location and its often challenging conditions — both current and visibility can be a struggle here. read a lot more about diving Shark Island here.

HTMS Sattakut
This former us Navy ship was sunk in June 2011 off the coast of Sairee beach and has become home to Jenkins’ whiprays, great barracuda, and dozens of gobies playing hide-and-seek in rusty crevices. The wreck doesn’t start until about 18m and sits down at 30m, so you really need to be advanced open Water certified or do a Deep adventure Dive to take pleasure in it fully. To penetrate, you need to have or be training for a wreck specialty.

One of the HTMS Sattakut’s greatest assets is its location less than 15m from neighboring dive site Hin Pee Wee. So you can compliment a spin around
the wreck with a zip around the coral reef. Hin Pee Wee features several pinnacles, a citizen turtle, and some excellent macro life. read a lot more about diving the HTMS Sattakut here.

Chumphon
Chumphon is a submerged granite pinnacle covered in colorful sea anemone and surrounded by large schools of trevally, batfish, and barracuda. lucky divers will spot gigantic groupers, pompanos, and even whale sharks. due to its depth, this is a dive site best took pleasure in by advanced open Water students.

Chumphon is nearly always checked out on the morning boats. due to the distance — it’s 11km from Koh Tao — and the size of this dive site, some schools schedule two dives in a row here. read a lot more about diving Chumphon here.

Sail rock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *