Vaikutus- ja sen käyttäminen huolellisesti

0 Comments

seikkailunhaluinen Kate sisältää tytäryhtiölinkkejä. Jos teet ostoksen näiden linkkien kautta, ansaitsen palkkion ilman lisäkustannuksia sinulle. Kiitos!

Jaa Twitterissä
Jaa Facebookissa
Jaa Pinterestissä
Jaa sähköpostitse

Tällä viikolla Forbes nimitti minut yhdeksi heidän kymmenestä parhaasta matkustajastaan 2017. Voit myös lukea CNN Travelin kappaleen täältä.

Olen syvästi kunnia. Työskenneltyään niin kovasti niin kauan, on ilahduttavaa saada tällainen tunnustus ja kaikki suloisemmat saada se useiden ystävieni rinnalla.

Ja se sai minut ajattelemaan epätavallista ja fantastista teollisuutta, jolla minua on kytketty viimeisen seitsemän vuoden ajan: Professional Travel Blogging.

Niille meistä, jotka ovat pitkäaikaisia, vuodelta 2010 tai aikaisemmin, emme päässeet matkablogiin rahan vuoksi. Tuolloin oli hyvin vähän rahaa; Jos ansaitsit rahaa vuonna 2010, se oli todennäköisesti Text Link -myynnistä tai teini -ikäisestä Google Adsense -sovelluksesta. Helvetti, kun aloitin, ajattelin, että ainoa tapa ansaita rahaa matkabloggerina oli kirjan tai TV -sopimuksen kautta.

Pääsimme matkablogiin, koska halusimme kertoa tarinoitamme. Jotkut meistä alkoivat kirjoittaa ystävillemme ja perheellemme; Jotkut meistä haaveilivat kirjoittamisesta laajalle yleisölle alusta alkaen. Halusimme jakaa maailman ihmisten kanssa, ja pohjoisamerikkalaisten kanssa halusimme esitellä kansalaisiamme melkein tunteeton pitkäaikaisen matkan käsite.

Minä? Halusin auttaa naisia matkustamaan maailmaa turvallisesti.

Tietenkin halusin viihdyttää vieraita kirjoittaessani (aloin bloggaamisen korkeakoulun fuksi vuonna 2002!) Ja jaan kaikki suosikki matkajuttujani. Ja kun rahat alkoivat rullata, halusin pitää matkani menossa mahdollisimman kauan.

Mutta auttaa naisia matkustamaan maailmaa turvallisesti? Näyttäen heille, että kyllä, se on kunnossa, jos haluat matkustaa maailmaa, voit tehdä sen yksin, jos haluat, etkä ole itsekäs tai kamala ihminen siitä, että haluat sen elämässäsi? Se on aina ollut se, mikä ajaa minua. Se on yleisö, johon kirjoitan jokaisella sanalla, mukaan lukien tämä lause.

Me kaikki halusimme auttaa-kaikkia meitä pitkiä aikoja. Halusimme näyttää ihmisille, kuinka matkustaa budjetilla. Kuinka hakkeroida pisteitä ja mailia. Kuinka matkustaa perheenä. Kuinka tarkistaa maat, joiden katsottiin olevan liian vaarallisia. Pohjimmiltaan me kaikki halusimme muuttaa tyypillisesti väärinkäsityksiä matkustamisesta.

Vuosien kuluessa – 2010, 2011, 2012 – paljon enemmän ja paljon enemmän rahaa tuli aloittamisalamme. Freelance -kirjoitusmahdollisuudet levisivät. Uraauurtavat bloggaajakampanjat pidettiin Costa Bravassa, Espanjassa ja Emilia-Romagnassa, Italiassa. Sponsoroidusta sisällöstä tuli asia. Tytäryhtiöt eivät enää olleet vain ihmisille, joilla oli taivaan korkea liikenne. Bloggaajat ilmoittivat ylpeänä luopuvan tekstilinkeistä. Ja sitten Pyhä Graali saapui – maksettu lehdistömatka.

Silloin teollisuus muuttui. Alkuvuosina oli ollut paljon bloggaajia, jotka toivoivat tukevan matkansa ja saada hämmästyttäviä oleskelua Swanky Resortsissa; Noin 2014 mennessä ihmiset aloittivat matkablogit erityisesti rahan vuoksi.

Kun raha on merkittävin motivaatiosi, se vaikuttaa kaikkeen – matkasi, sisältösi ja koko teollisuuden.

Olen huolissani muiden matkatilaan tulevien vaikuttajien vaikutuksista.

Sikäli kuin matkablogi -markkinarako menee, se ei ole niin suuri tai huuhtele käteisellä kuin muoti-, kauneus- tai kotiblogit. Siihen on paljon syitä, mutta yksi on, että matkustaminen ei ole impulssi -osta. Näet kauniin mekon, uskomattoman huulipunan tai söpö sarjan placemates, ja sen ostaminen on helppo rationalisoida.

Mutta matkan suunnittelu, etenkin kansainvälinen, kallis tai monimutkainen matka, voi viedä vuosia. Et vain paina nappia ja varaa satunnaisesti Safari Etelä -Afrikassa ensi viikolla.

Esimerkki? Olen oppinut Sydney Bridgeclimb: stä huomattavan kilpailun kauden 2 aikana, kun olin 17 -vuotias ja halusin tehdä sen jonain päivänä. Tein sen vihdoin, kun olin 29. Matkailun ROI vie aikaa.

Matkabloggausteollisuudessa on rahaa, mutta se ei ole missään tapauksessa lähellä rahan tasoa muotibloggaajille. Matkabloggaamisen etuisuudet ovat kuitenkin lyömättömiä. Ja siksi monet elämäntapabloggaajat, lähinnä muotibloggaajat, ovat alkaneet uudelleen tuotemerkin ja lisäävät matkaa erikoisuutena. Tämä tapahtuu enimmäkseen luksushotellien poseeraation muodossa ja luonnon ihmeiden edessä eri asuissa.

Jotkut ovat melko hyviä. Gary Pepper yhdessä Länsi -Australian vaaleanpunaisista järvistä on yksi kuva, joka on aina tainnuttanut minua.

Mutta näiden bloggaajien ja Instagrammersin pitäminen matkavaikuttajina voi olla vaarallinen. Miksi? Kuvittele tämä. Luxury -hotelli kutsuu muotibloggaajan Cartagenaan, Kolumbiaan. Kuljettaja saa hänet lentokentältä, hän tekee useita valokuvauksia hotellissa ja sen ympäristössä, ja hänellä on loistava aika tutkia vanhaa kaupunkia, mutta hän ei aseta jalkaa sen ulkopuolelle.

Ennustettavasti hänen seuraajansa alkavat kysyä häneltä: “Onko turvallista mennä Kolumbiaan?”

Ja hän vastaa: “Toki, se on täysin hieno!”Hyvin.

Ensinnäkin Cartagena on ylivoimaisesti Kolumbian turisti, eikä se ole mikään muu maa; Kävely vanhassa Cartagenan kaupungissa yöllä on hyvin erilainen kuin muut lähiöt, kuten Getemaní, jossa ei-ylelliset matkustajat pysyvät paljon todennäköisemmin; Kolumbian kielieste on merkittävä ja kamppailet tietämättä espanjaa; Suuri osa Kolumbiasta on korkealla, mikä voi johtaa sairauksiin joillekin ihmisille; Tietyt maan osat ovat riskialttiita maanmatkoille; Ja Kolumbia ytimessä on parempi kohde kokeneille kansainvälisille matkustajille, ei aloittelijoille.

Kolumbiaa voidaan matkustaa turvallisesti – mutta se on haastava kohde, jopa kokeneille matkustajille. Ja muotibloggaaja, joka valmistaa muutaman päivän ja ei poistu vanhasta Cartagenan kaupungista, ei ole tietoa suositella seuraajilleen, kuinka matkustaa Kolumbiassa turvallisesti.

Tuon henkilön ei pitäisi olla matkavaikuttaja. Mutta kun paljon Instagram -seuraajia ja kumppanuuksia on useiden kauniiden lomakohteiden kanssa ympäri maailmaa, tätä henkilöä voidaan pitää parhaana matkavaikuttajana. Vaikka hän poseeraa kadulla suunnittelijan käsilaukun kanssa, joka ei zip ylös ja olet tosissasi, tämä on Latinalainen Amerikka, kukkarosi on poissa kymmenessä sekunnissa, jos käytät tätä kukkaroa.

Olen huolissani siitä, että teollisuus on menossa.

On aika lopettaa politiikan huomioimatta jättäminen.

Yksi lause, jonka näet usein suosittujen vaikuttajien keskuudessa, on “En ole poliittinen henkilö”.

Suoraan sanottuna se on paskaa. Hengitätkö ilmaa keuhkoissasi? Ansaitsetko rahaa ja vaihdat sen tavaroista ja palveluista? Ristitkö rajat ja kirjoitatko muihin maihin? Jos niin, sinun olemassaolosi on poliittinen.

Kehotan sinua lyömään, etten ole poliittinen henkilö sanastostasi ja korvaamaan sen yhdellä seuraavista vaihtoehdoista:

En välitä ihmisistä, jotka eivät ole yhtä etuoikeutettuja kuin minä.

Välitän muista ihmisistä, mutta pelkään, että menetän seuraajia, jos kirjoitan politiikasta.

Puomi. Rehellisyys.

Olen alkanut kirjoittaa paljon enemmän poliittista sisältöä viimeisen puolitoista vuoden aikana. Robert Mugaben hallituksen rahoittamaan matkailublogikonferenssiin osallistumisen etiikka. Kuinka matkustaa maailmaa amerikkalaisena ilman hämmentynyttä Trumpista. On ainoa valkoinen henkilö, joka kutsui rasistisen matkabloggaajan. Tapoja matkustaa paljon kestävämmin. Punaviinimatkailualan ylenmääräinen valkoisuus Stellenboschissa, Etelä -Afrikassa. Ja vuoden 2016 vaalien seurauksena Yhdysvalloista poistuvat etätyöntekijät voivat tehdä paljon enemmän haittaa kuin hyötyä.

Aloin kirjoittaa tällaista sisältöä, koska halusin mennä syvemmälle. Niin suuri osa matkablogista teollisuudesta oli tullut yhä matalammaksi, Instagramin nousu epäilemättä oli tekijä, ja minun piti syventää takaisin ja tuoda pöydälle jotain paljon merkityksellisempää.

Menetinkö seuraajia? Olen varma! Enimmäkseen ihmisiä, jotka kutsuivat minua toistumattomiksi nimiksi, ja kertoivat minulle, että olen pahoillani siitä, kun Trumpin armeija nousi. Mikä… joo, annan sen puhua puolestaan. Mutta se ei riittänyt suistumaan yritykseni. Sain myös paljon uusia seuraajia samanaikaisesti.

Onko sinun tehtävä sama asia? Sinun ei tarvitse. Mutta ainakin sinun pitäisi katsoa sisältöäsi elintärkeällä silmällä ja miettiä matkasi suurempaa poliittista kontekstia.

Yksi esimerkki on Pohjois -Korea. Luulen henkilökohtaisesti, ettei ole mitään tapaa matkustaa Pohjois -Koreaan eettisesti tällä hetkellä. Ja silti useita huippumatkavaikuttajia on käynyt Pohjois -Koreassa, tyypillisesti matkayrityksen sponsoroiduna vieraana.

Niistä vaikuttajista, jotka päättivät vierailla, jotkut heistä tekivät tonni tutkimusta etukäteen, analysoivat heidän vaihtoehtojaan ja havaitsivat, että Pohjois -Koreaan meneminen tekisi paljon enemmän hyötyä kuin haittaa (altistaa Pohjois -korealaiset ulkopuolisille, riippumatta siitä, kuinka hetkeksi), riippumatta siitä, kuinka hetkeksi) . Vaikka olen eri mieltä heidän päätelmästään, arvostan, että he ajattelivat kriittisesti tätä asiaa ja tekivät sen, mikä heidän mielestään oli eettistä ja oikein.

Toiset päättivät olla ajattelematta kriittisesti ollenkaan. He jättävät huomiotta Pohjois -Korean ihmisoikeusrikkomukset ja saavat hypnoottisen mahdollisuuden tarkistaa pohjoinen! Korea! Ja myös ilmaiseksi! Ja palaa sisällön kanssa siitä, kuinka upea matka oli ja kuinka pohjoiskorealaiset näyttivät onnellisilta tutkimatta mitään syvempiä kysymyksiä.

Mutta tiedätkö mikä on pahinta? Kun jälkimmäisen ryhmän ihmiset tulevat takaisin ja sanovat, että he eivät aio puhua politiikasta, koska he eivät ole poliittinen henkilö! Älä viitsi. Sinulla ei ole sitä molemmin puolin. Kaikki videot Pohjois -Korean koululaisten heiluttamisesta eivät voi korvata sitä.

Ihmiset ovat aina eri mieltä siitä, mikä on ja ei ole eettistä ja mihin ihmisten pitäisi olla ja heidän ei pitäisi matkustaa. Jotkut kieltäytyvät tarkistamasta Yhdysvaltoja, Venäjää tai jopa Yhdysvaltoja eettisistä syistä. Pyydän vain, että teet huolellista tutkimusta, omistat päätöksesi, etkä anna pidennetyn matkan houkuttelemisen tai kerskaamisen oikeuksien pilvellä tuomioasi.

Voimme kaikki tehdä paremmin vaikuttajina – joten yritetään tehdä paremmin.

Kukaan ei tule olemaan täydellinen.Mutta me kaikki voisivat seisoa hiukan paremmin. Tässä on joitain tapoja:

Harkitse tarkoitustasi. Miksi blogit? Mikä sytyttää sinut tuleen? Ole totuudenmukainen itsesi kanssa.

Jos syy on, jotta voin jatkaa matkojani niin kauan kuin mahdollista, kehotan sinua ajattelemaan tarkoitustasi uudelleen. Vaikka se inspiroi muita matkustamaan, kehotan sinua ajattelemaan hieman syvemmälle ja näkemään, pystytkö keksimään jotain, joka hyödyttää muita paljon enemmän kuin itseäsi.

Ajattele henkilökohtaisen kokemuksenne. Hallinnoitko koko matkan ryöstöksi? Se johtuu siitä, että menit jonnekin erittäin turvalliselle, kuten Japani tai Islanti, tai koska sinulla on ollut vuosien harjoittamista matkaturvallisuuteen siihen pisteeseen, että et edes ajattele sitä enää?

Kaikki eivät tule olemaan yhtä kokenut matkustaja kuin sinä, joten jaa tietosi. Laita itsesi vähemmän kokeneen matkustajan kenkiin, jotka käyvät läpi tämän ensimmäistä kertaa. Korkeimman tavoitteesi pitäisi olla tehdä haittaa.

Tunnusta, että matkustaminen ei ole vain etuoikeutetuimmista. Jos olet suora, cis, valkoinen, työkykyinen, englanninkielinen matkustaja, jolla on ensimmäisen maailman passi, olet voittanut maailmanlaajuisen arpajaiset. Matkusta tulee sinulle paljon yksinkertaisempaa kuin kirjaimellisesti kukaan muu maailmassa. Tunnusta se.

Keskustele värimatkailijoiden, queer -matkustajien, vammaisten matkustajien ja hijabien käyttävien muslimimatkailijoiden kanssa. Lue heidän blogit ja jaa heidän kertomuksensa. Filippiineillä ja Intialla on molemmat tonnia erinomaisia matkabloggaajia sekä silmiinpistäviä tarinoita hyppäämisestä oikeudellisten ja taloudellisten vanteiden läpi ostamaan tarkistaaksesi itsestään selvän kohteet, kuten EU.

Käytä ääntäsi myös heidän äänensä vahvistamiseen.

Mieti vaikutusta käymässäsi kohteisiin. Laitatko rahaa paikallisyhteisöön vai teetkö ketjun toimitusjohtajan rikkaamman? Aiotko vahingoittaa ympäristölle tai eläimille? Oletko todella vuorovaikutuksessa määränpään ihmisten kanssa merkityksellisellä tavalla vai käytät vain niitä Instagram -rekvisiittaan?

Pelkkä vähän tutkimusta voi tehdä kaiken eron. Kestävän kehityksen tavoite – taloudellisesti, ympäristöä, sosiaalisesti. Kun olet vaikuttaja, matkustajat korostavat toimintasi, jotka seuraavat jalanjäljissä.

Lue niin paljon kuin inhimillisesti mahdollista. Se hämmästyttää minua aina siitä, kuinka lukuisat matkabloggaajat sanovat, etteivät lue muita matkablogeja. Kuinka muuten sinun odotetaan pysyvän teollisuudessa? Mutta älä rajoita lukemasi vain matkablogeihin. Lue kirjallisuus-kaunokirjallisuus, tietokirjallisuus, matkaan liittyvä ja ei-matkaa koskeva. Lue uutiset monenlaisista lähteistä ja pysy maailman aiheissa.

Ainakin lukeminen tekee sinusta paljon tietoisemman ja myötätuntoisen ja muuttaa sinusta paremman kirjailijan.

Tavoitteena on aina auttaa ihmisiä. Ja näin käytät vaikutusta viisaasti.

Hanki sähköpostipäivitykset Kateverilta kaipaa viestiä. Peruuta tilaus milloin tahansa!

etunimi etunimi
Viimeinen Namelast -nimi
Sähköpostisi sähköposti
Lähetä

Jaa Twitterissä
Jaa Facebookissa
Jaa Pinterestissä
Jaa sähköpostitse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *