AWAMORI – Okinawan henki ja Japanin sielu

0 Comments

Awamori – Japanin eteläisen Okinawan paikallinen henki – ilmentää tämän upean prefektuurin erityistä historiaa, kulttuuria ja persoonallisuutta. Tässä on mitä Awamori maistuu, kuinka juoda ja sen uusi suhde Yuzuun.

Trooppisten rannojen kanssa paljon enemmän Havaijilla, paikka, joka on lähempänä Taiwania kuin mantereella, ja kulttuuri, joka on paljon enemmän omaa kuin japanilainen, Okinawa on kiehtova paikka.

Mutta vaikka Okinawa näyttää niin “japanilaiselta”, se on myös eniten japanilainen paikka, jonka voit kuvitella.

Ja ehkä nämä ristiriidat antavat Okinawalle ylimääräisen japanilaisen aromin ravennuksen. Ota esimerkki Awamori. Se on kuin sake – suosituin japanilainen alkoholi – vain paljon enemmän.

Kuten sake, Awamori on valmistettu riisistä. Sillä on jopa samanlainen makuprofiili kuin sake. Mutta sen sijaan, että käydään vain riisiä sake, joka on alkoholissa samanlainen kuin viinissä, Awamori on tislattu riisi, asettaen sen samaan luokkaan kuin gin, viski ja rommi.

Se, mitä sinulla on, on jotain, joka on ihanan tuttu, mutta täysin erilainen. Etkö usko, että se sopii Okinawan MO: n täydellisesti?

Awamori – Okinawan henki, Japanin sielu

Luultavasti saada nimensä epätavallisista kuplista, jotka pinnat tislauksen aikana (AWA – kuplat ja Mori – monet) Awamori oli uusi käsite Okinawalle ja myös Japanille. Tähän saakka alue oli hallinnut fermentoinnin oluen ja tähden ja niin samanlaisten, mutta ei tislaamisen vuoksi.

Lisäksi Awamori koski Okinawaa, kun tämä japanilainen prefektuuri oli edelleen oma saarivaltio.

Ayutthayan kuningaskunta (myöhemmin Thaimaan tulossa) toi käsitteen tislaamisesta Okinawaan 1500 -luvulla, kun Okinawaa kutsuttiin Kyushuksi. Itse asiassa paikalliset viittaavat edelleen itseään Kyushiksi nykyään esi -isiensä tavanomaisten tapojen ja uskontojen seurauksena.

Nämä hienovaraiset erot – aivan kuten Awamori – luovat tällaisen ainutlaatuisuuden.

Kuinka Awamori tehdään?

Ensinnäkin tislaajat käyvät pitkän viljan thaimaalaisen riisin, jota on aina käytetty Awamorin valmistamiseen – eikä lyhyen viljan riisin sijaan. He käyttävät mustaa hiivaa, joka löytyy vain Okinawasta käymisessä, mikä antaa hengelle oman maun.

Seuraavaksi tämä ‘oluen’ mash on tislattu kuparikottisiin still -kuviin hengen tuottamiseksi, jota sitten vanhennetaan monin tavoin. He käyttävät terässäiliöitä, puisia tynnyreitä ja jopa keraamisia ruukkuja – yleensä kolme vuotta – Awamorin erityismakujen kehittämiseen.

Ennen toisen maailmansodan aikana Okinawan eri osissa oli jopa 300 vuotta vanha Awamori. Valitettavasti konflikti tuhosi kaiken.

Helios Distillery ja sen Ryukyu Bijin Awamori

Helios -tislaamo, joka tekee paitsi Awamorista, myös esimerkiksi käsityöolut, viski ja punainen peruna shochu, on käynnissä ottaen huomioon, että 1961 ja tekee viiden parhaan joukosta paljon suosittua Awamoria Japanissa.

Heidän Ryukyu Bijin Awamorilla on kirkas, puhdas maku läheisen vesilähteen laadun ansiosta. Sillä on myös lempeä makeus huolellisesta ikääntymisestä.

Kaiken kaikkiaan se on huomattavan helppo juomahenki eikä näytä sen 40%ABV: tä.

Kuinka juoda Ryukyu Bijin Awamori

Näet Okinawan paikalliset jakavan Awamorin pulloja koko ajan aterian aikana. Ne lisäävät siihen melko vähän jäätä ja vettä, mikä avaa maun paljon enemmän ja osoittaa, että heillä voi olla paljon enemmän laseja yhdessä ilman.

Voit myös juoda Awamori-siistiä tai jäällä nauttiaksesi täydestä mausta tai voit lisätä sen cocktaileihin todella helposti sen helppo makuprofiilin ansiosta.

Vaihtoehtoisesti Helios-tislaamo on tehnyt asioista vieläkin paljon helpompaa luomalla tämä juomavalmis (RTD) kuohuviini Awamori-cocktail tölkkiin.

Awamori menee todella hyvin sitrushedelmien kanssa, joten nämä Ryuku Bijinin ja Real Yuzu -mehun RTD: t ovat virkistäviä, mutta tyydyttäviä.

Se on todellinen maku tästä paratiisista Tyynellämerellä, nousevan auringon eteläisissä säteissä.

Löydät Ryukyu Bijin Awamori 700ml Dan Murphyn valtakunnallisesta 55RRP: stä

Jos olet nauttinut tästä tarinasta, sinun on tarkistettava joitain muita Okinawan artikkeleitamme:
– Kuinka päästä Okinawaan ja miksi se on vaivan arvoinen
– Okinawan sydän: Mitkä ovat voimapisteet ja miten löydät ne?
– Millainen on trooppisessa Japanissa? Postikortit Okinawasta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *