Upea matka Rauman, Suomen

0 Comments

seikkailunhaluinen Kate koostuu tytäryhtiölinkeistä. Jos teet ostoksen näiden linkkien kautta, ansaitsen palkkion ilman lisäkustannuksia sinulle. Kiitos!

Jaa Twitterissä
Jaa Facebookissa
Jaa Pinterestissä
Jaa sähköpostitse

“Rauma? Miksi olet menossa sinne? ” Uudelleen ja uudestaan, Finns kysyi minulta tämän kysymyksen. Rauma on varmasti hyvä paikka, mutta menisitkö pois tieltäsi mennä sinne?

”Kaksi maailmanperintösivustoa”, vastaisin hymyillen. Rauman vanhakaupunki on tunnettu siitä, että se on Pohjoismaiden suurin puinen vanha kaupunki ja yksi Euroopan moitteettomimmista säilyneimmistä puisista vanhoista kaupungeista. Vanhan Rauman lisäksi, aivan kaupungin ulkopuolella, on Samallahdenmuki -hautauspaikka.

Koska olin menossa Suomeen Kuhmo -kamarimusiikkifestivaalille, päätin pidentää aikani ja käydä muutamilla muilla alueilla. Helsinki annettiin, ja Rauma näytti siltä, ​​että olisi myös hyvä käydä.

Maailmanperintökohteet ovat saattaneet tuoda minut sinne – mutta Rauma puhalsi minut pois. Se oli kesän merkittävin yllätys ja yksi suosikkikohteistani viimeaikaisessa muistissa.

Nämä valokuvat ovat miksi sinun pitäisi tulla Raumaan.

Kaunis vanha rauma

Mitä enemmän olen joutunut valokuvaukseen viime vuosina, sitä paljon enemmän olen huolissani valosta. Huono valo voi nyt pilata päiväni; Hyvä valo voi jättää minut räikeäksi.

Heräsin Rauman sademyrskylle, mutta siihen mennessä, kun suuntasin kamerani kanssa, aurinko oli tullut ulos, peitetty ohuiden pilvien taakse ja valo oli ehdottoman täydellinen.

Ja aihe ei voisi olla parempi. Katso näitä uskomattomia puisia taloja.

Nämä posliinikoirat ovat jotain, mitä näet koko Rauman ajan. Uskollisuuden merkkeinä heidät sijoitettiin ulkopuolelle aina, kun talon merimies oli poissa merellä. Kun hän palasi, he kohtaavat sisäänpäin.

Elämä Rauman ympärillä pyörii meren ympäri. Sen asema Bothnianlahdella jätti sen pääasialliseen ympäristöön purjehtimiseksi Ruotsiin ja koko Pohjois -Euroopassa.

Näet vaikutuksen tähän päivään – kaikella Rauman alueella näyttää olevan merenkulkuteema. Kodinonnin kaltaisista kodinsuunnittelukaupoista vanhassakaupungissa pullojen laivoista kirkkoihin, joissa on valtavia aluksia, jotka on kyydissä sisäänkäynnillä, ei ole epäilystäkään siitä, että tämä kaupunki on kehitetty sen kovien merimiesten ja sen kestävien merimiesten toimesta.

Rauman merimuseo oli kohokohta. Se on täynnä uskomattomia esineitä ja he tekevät siitä yhä enemmän teknologiakeskeistä tabletteja ja interaktiivisia näyttelyitä.

Heillä on myös ravintola, jossa voit kokeilla suosittua ruokaa merimiehille takaisin DY: Lapskoussa. Lapskoussi on seos naudanlihaa, perunoita, porkkanoita, sipulia ja muita juurikasvihanneksia, keitetty ja sosetettu yhteen mökiksi, tarjoillaan sulatetun voin päällä.

“Älä huolestu – se ei näytä hyvältä, mutta se maistuu upealta”, suomalaiset vakuuttivat minulle uudestaan ​​ja uudestaan. “Pidät siitä.”

No, he olivat oikeassa. Se ei näyttänyt hyvältä – mutta se maistui fantastiselta. Söin jokaisen viimeisen pureman ja kauhuin loput leiväni kanssa. Minun on opittava tekemään tämä!

Taiteet ja kulttuuri

Rauman ajan näet puisia veistoksia ihmisistä, jotka kurkistavat eri paikoissa vanhassakaupungissa ja sen ulkopuolella. Monet tunnetut ovat Rauman lady, joka on visualisoitu yllä, istuen penkillä hänen kukkaronsa vieressä.

Nämä veistokset ovat Kertu Horilan työtä, jolla on studio vanhassakaupungissa. Voit käydä hänen studiossaan ja nähdä hänen viimeisimmät teokset. Hänellä on myös kaunis takapuutarha, joka on täynnä paljon enemmän veistoksia.

Matkalla kaupungista näet kolme naista vedessä, joka kulkee sammakon prinssistä!

Pidin tästä.

Kaunis pitsi

Rauma on tunnettu käsintehtyistä pitsistään, ja näet sen näytöllä koko kaupungissa.

Joka kesä Rauma juhlii pitsiviikkoa esittelemällä uusinta käsintehtyä työtä, ja heillä on joka vuosi agentteja eri eurooppalaisesta kaupungista, joka tunnetaan pitsi-tunnetuksi. Saatat muistaa, että menin Slovenian pitsiä rakastavaan Idrijaan heinäkuussa. No, he isännöivät Lacemakersia Idrijasta liian kauan sitten!

Mentyään sekä Idrijaan että Raumaan kesällä, mietin, voisinko poimia pitsien tekemistä harrastuksena.

Aikaa vievä harrastus, eli. Näetkö tämän naisen tekemän työn?

Jokaisen näistä tähtipurkauksista kestää kahdeksan tuntia. Kahdeksan tuntia yhdellä tähtipurkauksella. Ja hänen kätensä lentävät.

Vedessä

Päivän jälkeen meri -Rauman tutkimisen jälkeen oli aika päästä veteen.

Täällä minua kutsuttiin menemään veneretkelle oppaan Irenen ja hänen aviomiehensä Tuomon kanssa – ja Nekku, maailman monien rakastettavien koirien kanssa.

Pomeranian pelastusliivissä. En tarvitse mitään muuta tänään.

Yksi hyvä asia Suomen kokemisessa kesällä oli nähdä, kuinka paljon ulkona, urheilulliset suomalaiset juhlivat lämpimämpiä kuukautta. Kyse on veneestä tai kajakista tai pyörälle päästäkseen veren pumppaamaan koko päivän, lyömällä sitten saunaa ja uinti auringon laskiessa.

Sinun ei tarvitse ystävää, jolla on vene, joka tutustua saaristoon. Ehdotukseni? Ota vene yhdelle saarelle! Vieraile Suomessanull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *