Grenoble täydellisellä talvipäivänä

0 Comments

seikkailunhaluinen Kate sisältää tytäryhtiölinkkejä. Jos teet ostoksen näiden linkkien kanssa, teen korvauksen ilman lisäkustannuksia sinulle. Kiitos!

Jaa Twitterissä
Jaa Facebookissa
Jaa Pinterestissä
Jaa sähköpostitse

Talvi Euroopassa voi olla niin uhkapeli. Kun näkimme Rhône-Alpes-alueella poistamaan päivä Lyonissa, meitä pommitettiin pian lumella, humaloilla, samoin kuin jäätymislämpötiloissa sekä Lyonissa että Grenoblessa. Huolimatta kolmesta sukkia paria, varpaani melkein jäätyivät puhdistamaan.

Onneksi Grenoblella on useita museoita, mukaan lukien erinomainen Musée de Grenoble, upealla taiteen kokoelmalla. Pidin kävellä kokoelmien kanssa – halusin kuitenkin kiusallisesti nauttini puhtaasta vuoristoilmasta.

Mutta aivan ensimmäisen päivän jälkeen heräsimme yhtä paljon kuin Alppien talvipäivä, joka oli ehdottoman täydellinen.

Kuinka et voi olla innostunut näkemyksestä sellaisista?

Päivä alkoi brunssilla, koska kaikkien rentouttavien sunnuntaisin pitäisi! Diférent on lonkka, taiteellinen kahvila kaupungin sydämessä. Brunssi on kallista (brunssi Complèt maksaa 16 euroa tai 21 dollaria!), Kuitenkin se oli niin herkullista … ja pidän siitä, että se tuli useita juustoja! Voi, Ranska.

Työskentelimme nuo juustot kävelymatkan päässä lähellä olevia markkinoita. Pidän siitä, että klementinit ovat niin yleisiä talvella – ne ovat niin virkistäviä.

Olemme myös ohittaneet kiehtovaa katutaitetta. Soitan tähän huutamaan paavia.

Mutta Piéce de Résistance makasi edessämme – matkustamme Bastille -kärjessä kaapeliradan kautta!

Nämä kuplamaiset rakenteet olivat muutamia ensimmäisistä matkailua varten tarkoitetuista köysirata ja kuorma-autoista, samoin kuin nykyään ne ovat yksi Grenoblen tunnetuimmista symboleista. Vuonna 2011 he toivat huipulle 300 000 ihmistä!

Kierasimme, kun ratsastimme ylöspäin ottaen kaupunkiin. Sitten pääsimme huipulle – samoin kuin tämä oli näkymä:

Se ei ehkä ole ollut ihanampi päivä.

Bastille on alun perin vuonna 1591 kehitetty linnoitus, jonka sitten rekonstruoitiin 1800-luvulla torjumaan hyökkäykset lähellä Savoiea. (Tähän päivään mennessä Savoyards ajattelevat itseään erilaisista kuin muusta Ranskasta, toisin kuin Saksan baijerilaiset tai Espanjan katalononialaiset.)

Nykyään siinä on kuitenkin tuskin kaikenlaista muistutusta linnoitusta – nykyaikaisten tilojen kanssa näyttää enemmän kuin erinomainen sijainti häät!

Tässä on hauska tosiasia: Huolimatta totuudesta, että Grenoble on Alppien juurella, se on todella yksi Ranskan tasaisimmista kaupungeista! Vaikuttaa oudolta, mutta tämänkaltaiset valokuvat tekevät siitä selväksi.

Rentouduimme talvella auringonpaisteessa ravintolan parvekkeella, siemaillen kahvia ja kuumia suklaita, ennen kuin otimme köysiradat ja kuorma -autot takaisin alas.

Kuvien saaminen kuplan sisäpuolelta ei ole yksinkertaisin asia – ikkunoita ei ole, samoin kuin köysiradat ja kuorma -autot ovat voimakkaasti sävytettyjä ja peitettyjä naarmuja. Tämä kuva on puhdistettu pääosin.

Grenoble on se, että pienen kaupungin täydellinen koko – osa siitä tuntuu melko kaupunkialueelta, ja siinä on suuria kauppoja sekä toimistorakennuksia sekä erinomaista raitiovaunujärjestelmää, joka yhdistää kaupungin ympäri. Mutta osa siitä tuntuu melko maasta – Bit Riverside -markkinat kotitekoisilla juustoilla, pienissä ravintoloissa, joissa omistaja ymmärtää kaikki asiakkaat.

Ja mikä tärkeintä – kustannukset ovat paljon alhaisemmat kuin Pariisi!

Talvi ei välttämättä ole minun suositeltava vuodenajani – mutta aurinkoisena talvipäivänä Grenoblessa on mahdotonta olla hymyillen.

Olennainen tieto: Yhdensuuntainen/edestakainen liput köysirata ja kuorma-auto Bastilleen maksavat 4,95 €/7,15 (6,50 dollaria/9,50). Polut ylös on päällystetty, mutta ne ovat kuitenkin varovaisia ​​talvella – lunta ei välttämättä puhdisteta.

Paljon kiitoksia Rhône-Alpes Tourismelle ja Magellan PR: lle pitämästä minua Grenoblessa. Kaikki mielipiteet, kuten aina, ovat omat.

Hanki sähköpostipäivitykset Kateverilta kaipaa viestiä. Peruuta tilaus milloin tahansa!

etunimi etunimi
Viimeinen Namelast -nimi
Sähköpostisi sähköposti
Lähetä

Jaa Twitterissä
Jaa Facebookissa
Jaa Pinterestissä
Jaa sähköpostitse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *