Khao Lak: Tärkeä matkustajan opas

0 Comments

tarkoittaa, että Lak Mountain, yhden tämän Lounais -Thaimaan vuoristoalueen ensisijaisten huippujen jälkeen, Khao Lak tarjoaa matkustajille rauhallista kauneutta, valkoisia hiekkarantoja, kohoavia kallioita ja vähemmän Turistivaihtoehto muille Andaman -supertähtille, kuten Phuket ja Railay. Tämä on ehdottomasti yksi parhaimmista paikoista, joihin Thaimaassa menee!

Täällä useimmat liveboard -sukellusveneet lähtevät pitkille sukellusmatkoille Similanin saarilla. Se on talon erinomaisia ​​rantoja, kansallispuistoja, vesiputouksia sekä retkiä, samoin kuin vain 60 kilometriä Uber-Populed Phuket -saaren pohjoispuolella.

Vuoden 2004 tsunamin ja katastrofin mukaan Khao Lakia tuli vaikeaksi edelleen voimakkaasti täällä oleville asukkaille, mikä käy ilmi kaupungin keskustassa sijaitsevan vaikuttavan tsunamimuseon perusteella. Yli 4000 ihmistä kirjattiin kuolleeksi aaltojen osumisen jälkeen sekä 3000 muuta jäävät huomioimatta, mutta jotenkin Khao Lak on palannut takaisin.

Täällä olevat ihmiset ovat palauttaneet rakastavat hymyillen, jotka tekevät Thaimaasta kuuluisat ja matkailumahdollisuudet, on rakennettu uudelleen, ja uusilla loma -reiteillä sekä varoitusjärjestelmillä on varmistettava, että kaikenlaista tulevaa katastrofia käsitellään paljon paremmin.

En soittaisi Khao Laille “Off-the-Beaten Path”, mutta se on ehdottomasti yksi Andamanin rannikon rentouttavimmista rantakaupungeista. Jokaiselle budjettisuunnitelmalle sekä fantastisella paikalla on hienoja majoitusvalintoja, jotka sopivat erinomaisesti matkoihin Similanin saarille, Surinsaarille ja Khao Lak / Lam Ru National Park.

Tässä oppaassa aion hajottaa kaiken, mitä vaadit ymmärtää matkaa Khao Lakiin, mukaan lukien tarkalleen kuinka päästä sinne, parhaat paikat pysyä ja syödä sekä parasta. Päivämatkojen lisäys alueen ympäri. Jos aiot suuntautua Khao Lakiin, etsi kauemmas kuin tämän tärkeän sisäpiirin opas.

☞ Katso myös:

Asiat, jotka esitetään Bangkokissa – 13 asiaa, joita et halua missata!

Asiat, joita esiintyy Chiang Maissa – 17 parasta asiaa, joita et halua missata!

Koh Phanganissa esiintyviä asioita – 21 parhaan parhaan joukossa

Asiat suoritettavat PAI: ssa – luettelo 21 parhaan joukosta

Pääsy sinne ja pois

Khao Lakiin pääsemiseksi on lukuisia menetelmiä. Vaikka alueella on saaren tunnelma, se on todella Thaimaan Manner -rannikolla. Samoin kuin Railay Beach, Khao Lak tuntee olonsa jonkin verran surkeutettuna, vaikka siinä on niin johtavia teitä, mikä tekee siitä huomattavasti helpomman saavutettavan.

Lentokoneella

Lentokoneen Khao Lakin tulevat matkustajat laskeutuvat joko Phuket -lentoterminaaliin (HKT), joka on noin 80 km kaupungin tai Krabi -lentoterminaalin (KBV) ulkopuolella, joka on 140 km päässä kaupungista. Edellisestä minibusia vie sinut lentoterminaalista Khao Lakiin hieman yli tunnissa noin 3 dollarilla (100 THB) tai voit ottaa taksin 37,50 dollarilla (1200 THB). Krabi -lentoterminaalista voit varata kuljetusbussin viedäksesi sinut Khao Lakiin hieman yli 5 dollarilla (160 THB), kun taksilla on yli 50 dollaria (1 650 THB+).

Bangkokin lentokentillä on useita lentoja useita lennoja molemmille lentokentille. Alueen paras lentoyhtiö on AirAsia, mutta voit myös löytää lentoja thaimaalaisten leijonan, NOK: n (ei suositeltujen) ja Thaimaan hengitysteiden kanssa. Phuketin tai Krabin kustannukset ovat todennäköisesti välillä 50–70 dollaria istuinta kohti.

Kouluttaa

Saavuttaaksesi Khao Lakin junalla Bangkokista, sinun on päästävä pois Surat Thanin asemalle. Tämä matka kestää noin 12 tuntia, samoin kuin noin 15 dollaria (500 THB). Surat Thanin rautatieasemalta voit hypätä 3 tunnin linja -autolla 5 dollarilla (150 THB).

Auto

Jos vuokraat ajoneuvoa Thaimaassa, voit ajaa Bangkokista Khao Lak -polkuon polkua pitkin 4. Ajo vie sinut noin 10,5 tuntia.

Linja -auto

Bangkokista on linja -autoja Khao Lakiin, samoin kuin ne yleensä kuluttavat 15 dollaria (500 THB) 30 dollariin (1 000 THB) valitsemastasi luokasta riippuen. Matka kestää noin 13 tuntia.

Esitettäviä asioita Khao Lakissa

Koska se on upea ranta-alue, jossa on suuria sopimuksia valkoista hiekkaa, kivisiä ulkomaalaisia ​​sekä turkoosi ympäristöystävällisiä vesiä, voi olla vaikea kuoriutua pois rannikolta, jos päätät poistua aulatuolistasi, siellä on Paljon pitämään sinut kiireisenä alueella.

Mene ranta hyppäämään

Katso tarkalleen kuinka paljon uskoa minulla on poistuttava rannalta? Niin vähän, että aloitan asiat upeiden rantakävelyjen kanssa alueella.

Ensisijaiset hiekanosat ovat Nang Thongin ranta sekä Kylän LA: n edessä oleva nauha. Ne ovat erittäin lähellä ensisijaisia ​​ostoksia ja ravintola -alueita, joten sinun ei tarvitse mennä kaukana vieraskodistasi päästäksesi heidän luokseen.Jos haluat mennä hiukan pidemmälle, tarkista itse Khao Lak -ranta, joka on 5 km päässä LA: sta tai Bang Niang Beach, Hat Pakarang, Hat Bang Sak tai Pak Week. Kaikki ovat upeita ja saatat viettää nopeasti iltapäivän jokaisessa heistä.

Vieraile Ao Phang NGA: n kansallispuistossa: James Bond Island

Phang Nga Bayn kokonaan poistaminen sekä merkittävät kivimuodostelmat asettivat kohtauksen kuuluisalle James Bond -elokuvalle The Guy With the Golden Sun, ja tuottaa myös täydellisen sijainnin päiväretkelle Khao Lakista.

Ihastuttavassa kansallispuistossa on uskomattomia merimaisemia, upeita ympäristöystävällisiä ja sinisiä vesiä, jotka melkein näyttävät olevan valaistu alhaalta, samoin kuin rikkaat viidakon viheralueet. Tarkista, sisältyykö päivämatka matkalle Ko Panyiin, tyylikäs kylään, sekä melontamatka.

Liity Liveaboard -matkalle

Khao Lak, jolla on häikäisevä Similan ja Surinsaaret, jotka makaavat merellä, joka tarjoaa muutaman Thaimaan hienoimmista sukellusmahdollisuuksista, Khao Lak on paikka liittyä live -levylle. Koralliriutasiin ja useimmat voidaan varata matkailuvirastoista, vieraskodeista ja sukelluskaupoista kaupungin.

Jos olet sukeltamassa hylkyjen sukellusta, et todellakaan voi lyödä aavemaisia ​​ja uskomattomia upotettuja jättiläisiä, kuten HTMS Prathong, Premchai, MV Sea -taulukko ja Boonsung. Liveaboard -matkalle liittyminen on yksi uskomattomimmista asioista Thaimaassa.

Käy Khao Sokin kansallispuistossa

Tämän uskomattoman kansallispuiston kauneudelle ei todellakaan ole rajoituksia. Tämä 735 neliökilometrin luonnonsuojelualue on talossa lukemattomiin kasvistotyyppeihin sekä eläimistöihin sekä upeisiin leirintäalueille, ja se on Smab DAB keskellä Andamania että Persianlahden rannikot.

Suunnittele koko päivämatka tai monipäiväinen leirintä- ja vaellusmatka kansallispuistossa. Monet Khao Lakin matkanjärjestäjät voivat auttaa sinua varaamaan matkan ja odottavat löytävänsä eksoottisia olentoja, kuten TAPIRS, Barking Deer, Macaque, Gibbons ja jopa villit norsut (jos olet onnekas).

Tutustua vesiputouksiin

Pakaminen lähelle vesiputouksia on hieno tapa nähdä raaka luonto lähellä Khao Lakia jäähdytettäessä kristallinpoisto-altaissa. Älä missaa Lam Ru: n viisiportaista romahtavaa vettä tai Khao Lak Lam RU: n uima-altaita sekä kuormittaa Chong Fahia.

On hienoin pakata upea retkeilykengät päivällä vesiputouksiin, koska kivet voivat olla uskomattoman liukkaita uima -altaiden lähellä. Bug Spray on myös loistava konsepti niille viidakon hyttysille.

Kansainvälinen tsunamuseo

Khao Lakin maailmanlaajuinen tsunami -museo esittelee tosiasiat ja kauhut tuhoisasta vuoden 2004 nyrkkeilypäivän tsunamista. Silti historian tappavin luonnollinen katastrofi, Indonesian rannikon ulkopuolella olevan 9,1 suuruisen maanjäristyksen jälkimainingit lähettivät 9 metrin korkeita aaltoja, jotka aiheuttivat tuhoa muun alueen ympärillä.

Museo ilmoittaa kävijöille tarkalleen, kuinka tsunamit muodostuvat, varoittavat viitteitä tarkkailemiseksi ja kuinka päästä nopeasti turvallisuuteen. Se kertoo samoin uskomattomia tarinoita selviytymisestä ja tragediasta. Siirry museoon on viskeraalinen kokemus sekä välttämätön luonnonilmiöitä ajatellut.

Missä yöpyä Khao Lakissa

Jos katsot Airbnb: n kaltaisia ​​sivustoja ja Booking.com -sivustoa, voit löytää fantastisia tarjouksia kaikkien budjettien majoituksista. Napsauta täältä tarkistaaksesi Booking.com -sivuston parhaat sijainnit, samoin kuin jos reppu Thaimaassa, ymmärrät mielellään, että monet niistä ovat alle 30 dollaria per yö.

Missä syödä

Aina Thaimaassa on vaikea pitää itsesi vain kolmeen ateriaan päivässä. Kevyt, virkistävä, suolainen, mausteinen, upea ja hapan, eteläisen Thaimaan keittiö on erinomaista, ja Khao Lak on upea paikka kokeilla alueellisia ruokia sekä maukkaita mereneläviä.

Ban Niang Night Market

Vain 20 minuutin päässä Khao Lak Beachistä, tämä jättiläinen yömarkkinat avautuvat joka keskiviikko sekä lauantai, samoin kuin tonni uskomattomia thaimaalaisia ​​ruokia. Suhteellisesta outoon voit kokeilla mitä tahansa Pad Thaiista grillattuihin hyönteisiin tällä mielenkiintoisella yömarkkinoilla. Vaikka et halua syödä täällä, sinun pitäisi tarkistaa se, koska se olisi voinut nopeasti luetella myös tässä oppaassa ”tekemistä”.

Meren antimet

Jos etsit maukasta mereneläviä grillausta, samoin kuin sinulla on vähän ylimääräistä bahtia vietettäväksi, älä missaa Sala -ravintolaa ja Khao Lak Seafoodia, jotka molemmat löytyvät Phet Kasem Rd: stä BanissaG Thong. Molemmissa restaurnissa on mukava ympäristö sekä fantastiset baarit, ja ne tarjoavat anteliaita osia jatkuvasti tuoreita ja hyvin valmistettuja mereneläviä thaimaalaisten kastikkeiden kanssa.

Milloin käydä

On syytä suunnitella menemistäsi Andamanin rannikolle sesongin tai olkakauden aikana, koska sateet ovat erittäin raskaita sesongin ulkopuolella. Kuiva kausi kulkee marraskuusta huhtikuuhun ja märän kausi toukokuusta lokakuuhun.

Kartta: Holiday-Weather.com

Jopa kuivana vuodenaikana, vaikka saat sadetta, etenkin alussa ja lopussa (olkapää), sadekaudella on kuitenkin huomattava määrä alahuonea toukokuun ja lokakuun välillä. Tänä aikana olet paljon parempi olla Thaimaanlahdella (Koh Samui, Koh Tao, Ko Phangan jne.).

Khao Lak odottaa…

Vaikka Khao Lak on hiukan kalliimpi kuin jotkut muut Thaimaassa sijaitsevat paikan, vierailijat palkitaan rento takaisin vaihtoehtoisesti Phuketille, ja siinä on suuria tarjouksia kuin sekä kaupungissa että ympäröivissä kansallispuistoissa sekä rannat.

Saatat nopeasti tehdä Khao Lak -tukikohdastasi tarkistaessasi enemmän Andamanin rannikkoa, palaaen jokaisen matkan jälkeen nauttiaksesi auringonlaskun jauhemaisesta hiekasta. Riippumatta siitä, kuinka vietät aikasi Etelä -Thaimaan länsirannikolla, yritä varmistaa, että upea Khao Lak on reittisuunnitelmassasi.

Wikicommonsin johtava kuva.

Kuten tämä artikkeli? Kiinnittää sen!

Vastuuvapauslauseke: Vuohet tiellä on Amazon -kumppani ja samoin tytäryhtiö joillekin muille jälleenmyyjille. Tämä tarkoittaa, että teemme palkkioita, jos napsautat linkkejä blogissamme ja ostamme kyseisiltä jälleenmyyjiltä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *